The beat of your city!

0 %
RADIO ROMAN FM
The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM

WhatsApp 0786 796 100

25 de copii din Roman au primit în o zi confirmarea că au coronavirus

22 August 2020

25 de copii din Roman, împreună cu un salariat al unei instituții de învățământ, au fost confirmați Covid-19 pozitivi în o singură zi, la scurt timp după ce un astfel de caz pozitiv a fost descoperit la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Pe 14 august a fost depistat primul caz, iar apoi 47 de elevi și 17 salariați au fost testați în cadrul anchetei epidemiologice.

În Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, în contextul necesității internării unui beneficiar în altă unitate și a monitorizării periodice conform metodologiei de supraveghere a Covid-19 a fost depistat, pe 14 august, un caz Covid-19 pozitiv. În cadrul anchetei epidemiologice au fost testați 47 de elevi și 17 salariați. Pe 20 august au fost confirmați Covid-19 pozitivi 25 de elevi și un salariat – care urma să revină în activitate din concediu. Două persoane (salariatul și un elev) au fost internate în spital, iar starea de sănătate a celorlalți elevi a fost evaluată, în unitate, de catre un medic infecționist. Acum, copiii sunt izolați în centru și sunt monitorizați de către personalul medical al centrului”, se precizează într-un comunicat de presă emis astăzi de Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Începând de vineri, 21 august, a fost dispusă carantinarea unității, cu gruparea beneficiarilor pe negativi/pozitivi și organizarea personalului in ture de 14 zile la serviciu și 14 zile la domiciliu. A fost efectuată dezinfecția spațiului și au fost refăcute stocurile de echipamente de protecție și de materiale sanitare.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a mai anunțat că, în județul nostru, de la începutul pandemiei și până în prezent au fost înregistrate 1.909 cazuri Covid-19, din care 74 decese. „Începând cu 1 august s-a înregistrat un constant trend crescător de cazuri noi, totalizând 577 cazuri. În perioada 14-21 august au fost raportate 222 cazuri noi și 4 decese. Localitățile cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Piatra Neamț cu 26% din cazuri, municipiul Roman cu 16% din cazuri și orașul Târgu Neamț, cu 8% din cazuri”, au mai precizat reprezentanții DSP Neamț.

Posted in ȘtiriTags:
RFM © 2024
❤️ The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM