The beat of your city!

0 %
RADIO ROMAN FM
The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM

WhatsApp 0786 796 100

Concert: tango-uri cu Roberto Salvalaio și cvintetul Avantgarde

16 February 2020

Un concert cameral susținut de muzicieni consacrați va avea loc luni, 17 februarie, de la ora 18:30, în sala de festivități a Primăriei Roman. Cvintetul Avangarde – care are în componență instrumentiști ai Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău – și muzicianul italian Roberto Salvalaio vor încânta publicul cu piese celebre dedicate tangoului, aparținând unor compozitori de referință ai acestui gen muzical, precum Ennio Morricone, Astor Piazzolla, John Williams, Carlos Gardel, Tomaso Albinoni, Richard Galliano și Nino Rota.

Cvintetul „Avangarde” a concertat la Bacău, Moinești, Comănești, Onești, dar și în Italia, unde a participat la două ediții ale Festivalului „Armonia della Magna Graecia de Tropea”, colaborând cu renumitul pianist Emilio Aversano. Acestui proiect i s-a alăturat și contrabasistul Stelian Resmeriță, solist instrumentist, artist cu o activitate de 35 de ani. Cvintetul colaborează și cu Elvis Condrea, pianist cu o bogată activitate concertistică, pasionat de jazz. Invitat special în acest concert de excepție este Roberto Salvalaio, dirijor și solist instrumentist (orgă, clavecin, bayan). Muzicianul italian are un palmares impresionant, atât ca solist instrumentist, cât și ca dirijor. A concertat în Italia, Portugalia, Croația, Germania, Franța, Austria, Ungaria, Norvegia, Filipine, Japonia, SUA.

Tangoul este, la origine, un dans sud-american, cu îndepărtate origini africane, cristalizat ca gen în Argentina, înrudit ritmic cu habanera cubaneză. Dansul s-a născut pe la jumătatea secolului al XIX-lea în suburbiile sărace din Buenos Aires, apoi a trecut prin profunde transformări stilistice, devenind dans de salon și cunoscând o mare popularitate începând cu perioada interbelică.

Biletele se pot achiziționa la intrarea în sală, iar prețul acestora este de 21,2 lei pentru adulți, respectiv de 10,6 lei pentru elevi și pentru pensionari.

Posted in ȘtiriTags:
RFM © 2024
❤️ The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM