Știri

Trei focare de coronavirus și 185 de cazuri noi în 14 zile, la Roman

0

Conform datelor oficiale furnizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică Neamț, în municipiul Roman s-au înregistrat, în ultimele 14 zile, 185 de noi cazuri Covid-19. Municipiul Roman a depășit orașul Piatra Neamț din acest punct de vedere: în reședința de județ, în ultimele două săptămâni, au fost înregistrate 113 de cazuri noi.

La ora actuală, incidența coronavirusului la Roman este de 2,68 de cazuri la mia de locuitori, orașul nostru fiind depășit numai de localitatea Agapia, cu o incidență de 2,78 cazuri la mia de locuitori. În Roman au fost descoperite în această săptămână trei focare noi de coronavirus, din care două – în companii private.

„La Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap CSPAH Roman a fost depistat pe 9 septembrie un focar Covid-19. În total sunt infectați 29 de beneficiari, care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, precum și 9 salariați. În cadrul a două societăți de producție din municipiul Roman au fost identificate două focare COVID-19. În total, 22 de persoane sunt infectate cu acest virus și au fost izolate în spital”, se precizează în comunicatul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 2.531 de cazuri Covid-19 și au fost raportate 91 de decese (43 de femei și 48 de bărbați) cu vârste cuprinse între 27 și 96 de ani, toate suferind și de alte boli care puteau avea drept rezultat decesul.

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Știri