The beat of your city!

0 %
RADIO ROMAN FM
The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM

WhatsApp 0786 796 100

Efectul monopolului: gunoiul se va scumpi oricum, la Roman

26 July 2019

Discuții ample s-au purtat în aceste zile în presa locală și pe rețelele de socializare privind taxa de salubritate și prețul gunoiului. Oamenii de afaceri din Roman nu au primit nici până acum un răspuns referitor la modul în care este calculată cantitatea de deșeuri pe baza căreia Rossal emite facturi. Nimeni n-a văzut vreodată angajații Rossal cântărind deșeurile preluate, iar în contractele încheiate de firmele romașcane cu furnizorul de servicii de salubritate sunt trecute cantități estimative de deșeuri, cu mult mai mari decât cele produse în realitate de firmele facturate pentru acest serviciu. Spre exemplu, un antreprenor din Roman plătește de trei ori mai mult față de cât ar trebui să achite dacă deșeurile produse de acesta ar fi cântărite. Cei de la Rossal i-au transmis că, dacă este nemulțumit, își poate achiziționa un cântar special cu ajutorul căruia să măsoare cantitatea de deșeuri produsă. Achiziția cântarului, care a costat mii de lei, nu i-a fost însă de vreun ajutor.

Pentru reporterii RomanTV, reprezentanții companiei Rossal au răspuns la nemulțumirile agenților economici. Răspunsul oferit include și un avertisment important pentru firmele din oraș, dar și pentru romașcani: gunoiul se va scumpi oricum, iar o parte din vină pentru aceste scumpiri este a noastră, a tuturor. Urmăriți materialul astăzi, pe Roman TV, de la ora 18:00.

Cum orice scumpire are efect de domino, ne putem aștepta și la alte creșteri ale prețurilor, obligatorii astfel încât agenții economici să poată supraviețui. În final, romașcanii vor plăti mai mult și pentru gunoi, dar și pentru orice alte servicii solicitate agenților economici. Dacă în domeniul colectării deșeurilor ar exista un mediu concurențial, adică dacă ar funcționa mai multe societăți cu acest profil de activitate, creșterile de prețuri ar fi mai rare, iar firmele care s-ar ocupa de colectarea gunoiului și-ar diversifica activitatea sau ar căuta alte variante pentru a obține profit în locul soluției pentru care nu-ți este necesară pricepere în afaceri: aceea de a mări tariful serviciilor prestate. Noroc de monopol…

Posted in ȘtiriTags:
RFM © 2024
❤️ The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM