The beat of your city!

0 %
RADIO ROMAN FM
The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM

WhatsApp 0786 796 100

Ce trebuie să faci pentru a te feri de coronavirus. Surse oficiale!

14 March 2020

Până sâmbătă, 14 martie, în România au fost confirmate 97 de cazuri de infecție cu coronavirusul COVID-19. Dintre aceste cazuri, două sunt din județul Neamț: o femeie de 64 de ani din Bicaz și o femeie de 54 de ani, din comuna Sagna, ambele venite din Italia.

● Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiunea cu un număr mare de persoane. Evitați cozile la magazine sau la farmacii, indiferent că sunt în interiorul sau în exteriorul acestora. Nu lăsați copiii în locuri de joacă amenajate în proximitatea blocurilor din oraș sau în mall-uri. Persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani și persoanele cu imunitate scăzută sau cu afecțiuni precum diabetul zaharat, boli pulmonare cronice sau boli cardiovasculare trebuie să EVITE orice zonă aglomerată, inclusiv cozile la magazine.
● Limitați orice contact direct cu alte persoane (în afara celor care fac parte din familia restrânsă) prin gesturi precum strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile. Intrați în contact direct cu membrii familiei dvs doar după ce vă spălați mâinile cu săpun, atunci când reveniți la domiciliu.
● Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
● Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun NU stați față în față cu alte persoane. Igienizați-vă mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura după ce ați folosit un mijloc de transport în comun. În măsura în care puteți, evitați transportul în comun și mergeți pe jos sau cu bicicleta.
● Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul, plăți NFC cu telefonul sau plăți on-line. Transmiterea virușilor se realizează într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor.
● Optați pentru munca de acasă, în măsura în care aveți această posibilitate oferită de angajator.
● Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.
● Folosiți masca de protecție DOAR în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți.
● Obligatoriu, toți românii care se întorc în țară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă același lucru.
● Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată (zona roșie sau zona galbenă) și care nu se află în izolare. Puteți obține detalii dacă sunați la 0800.800.358, care este un număr de informare, NU este un număr de urgență. În cazul urgențelor, sunați la 112.
● Romașcanii vârstnici care au nevoie de ajutor pentru realizarea cumpărăturilor OBLIGATORII sau de evaluarea stării de sănătate pot apela numărul 0786.771.737, disponibil non-stop. În urma apelulului, un echipaj cu asistent medical și asistent social se va deplasa la domiciliul solicitantului.

Posted in ȘtiriTags:
RFM © 2024
❤️ The beat of your city!

--:--
--:--
  • cover
    ROMAN FM